Therapie/Persoonlijke ontwikkeling Boswijk Instituut
Therapie/Persoonlijke ontwikkeling Boswijk Instituut
Previous Next Play Pause

Algemeen

Er zijn veel verschillende redenen om met jezelf aan de slag te gaan. Soms vormen bijzondere omstandigheden zoals ziekte, scheiding, ontslag of overlijden een directe aanleiding voor het zoeken van hulp. Vaker is er sprake van andere, je zou kunnen zeggen ‘vagere’ redenen die zich uiten in allerlei emotionele of lichamelijke klachten. Vermoeidheid, lusteloosheid, een gevoel van gehaastheid of gejaagdheid, bezorgdheid, slaapproblemen, gevoelens van leegte, moeite met contact met anderen zijn vaak gehoorde redenen. Maar ook is therapie een hele mooie manier om eens echt stil te staan bij je eigen functioneren thuis, sociaal of op het werk. Wie ben ik, hoe maak ik contact, wat vermijd ik en waar zitten groeimogelijkheden. Je kan daarvoor kiezen als je in een crisis zit, maar net zo goed als het goed met je gaat.

Het Boswijk Instituut onderscheidt zich van veel andere centra en instituten, doordat we een uitgesproken mening hebben over de term persoonlijke ontwikkeling: wanneer je duurzaam wil groeien is er diepgang nodig. Bewustwording en inzichten zijn mooi en belangrijk, maar onvoldoende om blijvend te veranderen. Je weet dan wel hoe het zit, maar toch doe je steeds opnieuw wat je altijd al deed - zeker in stress situaties – en dat is frustrerend!

De Basis

De basis van de Boswijk-methodiek is de overtuiging dat therapie het hart raakt en om begrip vraagt. Daarmee bedoelen we dat goede therapie zich richt op het doorvoelen van pijnlijke en bepalende ervaringen, zonder het denken af te keuren of buiten te sluiten. Een belangrijke plek geven aan het voelen dus, maar wel in combinatie met het gewone “boeren”verstand. Wars van zweverigheid, strevend naar bewust worden van oude patronen, loslaten wat je niet meer nodig hebt. Geen trucjes en uitgekauwde goeroe-manieren, maar gewoon werken met wat er écht is. Op weg naar duurzame ontwikkeling.

Bij het Boswijk Instituut werken we op een ervaringsgerichte, openleggende manier, waardoor je dit overlevingsgedrag los kan laten en er op een duurzame manier authentieker gedrag voor terug krijgt. We creëren hiervoor een veilige, warme en rustige omgeving.

De toegepaste therapeutische en beproefde methodiek, sinds 1979 ontwikkeld door Jan en Riekje Boswijk, hebben we de afgelopen 15 jaar verdiept en gemoderniseerd. “Ik ben meer geworden wie ik eigenlijk ben” is een veel gehoorde uitspraak van onze deelnemers. En dat sluit weer mooi aan bij ons eigen credo: “Peace in oneself, peace in the world” van Thich Nhat Hanh.

Individueel of groep?

Wie voor het eerst in therapie gaat is geneigd individueel te beginnen, een groep voelt vaak wat eng. Dit is heel begrijpelijk. Toch kan een groep heel drempelverlagend werken, je ziet immers dat je niet de enige bent die worstelt met vragen. Je ziet (eerst) anderen werken en dat biedt je inzicht in wat het effect kan zijn. Een ander voordeel van groepen is de langere ‘belichtingstijd’: je bent een langere tijd bewust van en bezig met wat er in je gebeurt. Ook word je in de groep vaak geraakt door het proces van anderen en dat verheldert en versnelt je eigen proces. Kortom: het rendement van therapie in een groep is vaak groter.

Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. We kunnen gezamenlijk bepalen wat het beste bij jou past.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Adviesgesprek
  Tijdens een adviesgesprek bekijken we wat het beste bij je past: individueel aan de slag, in een groep of een combinatie van beide. Mochten we uitkomen bij individuele therapie dan kijken we bij welke Boswijk therapeut je dat het beste kan doen. Dit doen we zo omdat het belangrijk is een en ander goed af te stemmen. Deze gesprekken worden gevoerd door Christianne Nagel of Barbara van Arkel.

  Kosten adviesgesprek therapie
  Adviesgesprek individuele therapie: € 90,-
  Adviesgesprek relatietherapie : € 130,-

  Wellicht kun je deze kosten terugkrijgen van je verzekering, De therapeuten van het Boswijk Instituut zijn lid van de NVPA. De aanvullende verzekering vergoedt mogelijk deels de kosten, je kunt dit het beste navragen bij je verzekeraar.
 2. Individuele therapie en relatietherapie
  Wanneer je naar aanleiding van het adviesgesprek een keuze hebt gemaakt, verwijzen we jou - of jullie - door naar één van onze therapeuten. Uiteraard zorgen we voor een goede overdracht van de informatie uit het adviesgesprek.

  Kosten therapie
  Individuele therapie :
  Tarief P : € 110,00
  Tarief Z : € 145,00

  Relatietherapie:
  Tarief P : € 145,00

  Particulier tarief (P) is bedoeld voor wie op particuliere basis deelneemt.
  Zakelijk tarief (Z) is een zakelijk tarief en is bedoeld voor wie op kosten van een bedrijf deelneemt.

  Tevens is er een tarief (A) voor wie aantoonbaar een gezinsinkomen heeft welke kleiner is dan € 27.500 bruto. U dient dit aan te tonen door bij het inschrijfformulier een bewijsdocument te uploaden.

 3. Groepen
  Wanneer je kiest voor therapie in een groep begin je met de kennismakingsgroep. Als dit je goed bevalt, is het logisch om verder te gaan op die weg. Dat kan op twee manieren:
  1. Je kiest voor de zgn. doorgaande groep en hebt vervolgens 4 bijeenkomsten in een vaste groep.
  2. Je kiest voor het zgn. 1e procesjaar en hebt over een langere periode 9 bijeenkomsten in een vaste groep. Voor de duidelijkheid: dit betekent niet automatisch dat je de hele opleiding wil volgen, wel dat je voor een prachtig, krachtig en inspirerend procesjaar kiest met de mogelijkheid om ook deel te nemen aan het 2e jaar, het leerjaar, waarin naast persoonlijke verdieping, ook theorie wordt aangereikt.

Klik hieronder op de aanmeld button, als je je direct wilt aanmelden

 

B. vrouw, 44 jaar
De kracht van de Boswijk methode heb ik aan den lijve ondervonden. De scheuren in onze verbinding (relatie) verdwenen. Cognitieve therapie die zo goed bij mijn gebaande paden paste, werkte niet voor mij.