Reviews

Individuele therapie

B. vrouw, 44 jaar
"De kracht van de Boswijk methode heb ik aan den lijve ondervonden. De scheuren in onze verbinding (relatie) verdwenen. Cognitieve therapie die zo goed bij mijn gebaande paden paste, werkte niet voor mij."

Kennismakingsgroep

C. vrouw
"Wat een prachtig instituut! Het heeft mijn leven voorgoed een andere wending gegegeven. En nu mag ik dat weer doorgeven. Top!"

D. vrouw, 29 jaar
"Ik voel weer mijn levensplezier. Het werken in de groep was zeer troostend. Ik heb werkelijk aan den lijve ervaren wat er in mij gebeurde, echt in mijn vezels."

A. vrouw, 31 jaar
"Een weg terug naar mezelf, naar worden wie ik werkelijk kan en wil zijn."

L. vrouw, 29 jaar
"De totale vrijheid die ik ervaren heb. Geen dwang door therapeuten. Er is ook niet zoiets als dat zij iets doen om mij ‘beter’ te maken. De groep is superbelangrijk. Er was een grote vertrouwdheid en diepe wederzijdse waardering."

H. man, 54 jaar
"Grote harten van de mensen die bij het Boswijk Instituut werken waardoor een zeer veilige en vertrouwde omgeving wordt gecreëerd waarin iedereen wordt gezien, zonder oordeel."

D. man, 55 jaar
"Dit klopt, dit is zuiver. Hier wordt de kern geraakt. De groep speelt hierbij een grote en belangrijke rol. Het proces wordt aangewakkerd en aangemoedigd en kan niet meer uitgeschakeld worden."

A. vrouw, 43 jaar
“Authentiek, integer, werkelijk hoge kwaliteit. De liefde is overal voelbaar”.

Doorgaande groep

H. man, 45 jaar
“Het wordt lichter in mij, ik erger me minder aan andermans gedrag. Ik zie nu beter wat mijn omgeving en de rest van de wereld voor mij betekent. “

M. vrouw, 37 jaar
“Ik heb stevigheid en vertrouwen in mezelf gevonden waardoor het me gelukt is om beperkende gedragspatronen te doorbreken. Ik heb hierdoor nieuwe stappen kunnen zetten en dat heeft veel invloed gehad op mijn relatie(s)”

P. man 35 jaar
“Leven in het hier en nu.”

E. vrouw, 36 jaar
“De kleinschaligheid van de groepen deed me goed, daardoor was er heel veel aandacht voor iedereen. Begeleid door mensen met een liefdevolle passie wat in alles voelbaar is”

J. man, 34 jaar
“ Ik ben sterk gegroeid in het begrip van handelswijzen van mijzelf in interactie met andere mensen, in het bijzonder met werkgevers of vertegenwoordigers van werkgevers. Ik voel me minder snel aangevallen.”

L. vrouw, 29 jaar
“De totale vrijheid die ik ervaren heb. Nooit dwang door therapeuten. Er is ook niet zoiets als dat zij iets doen om mij ‘beter’ te maken. De groep is superbelangrijk. Er was een grote vertrouwdheid en diepe wederzijdse waardering.”

D. man, 55 jaar
“Dit klopt, dit is zuiver. Hier wordt de kern geraakt. De groep speelt hierbij een grote en belangrijke rol. Het proces wordt aangewakkerd en aangemoedigd en kan niet meer uitgeschakeld worden.”

A. vrouw, 43 jaar
“Authentiek, integer, werkelijk hoge kwaliteit. De liefde is overal voelbaar”.

Basisjaar 1

S. vrouw, 46 jaar
“Ik wilde meer mezelf zijn en mezelf laten zien in alles wat me mooi maakt en waar ik minder blij mee ben. Al m’n maskers heb ik laten vallen en daar telkens weer de oordeelloosheid van de therapeut bij kunnen voelen.”

K. man, 58 jaar
“Ik vaar meer mijn eigen koers. Omdat ik meer zeker van mezelf ben hoef ik mijn mening of overtuiging niet op te blazen tot de waarheid. Ik zie waarin mensen en ik worden geraakt en de invloed die dat op relaties heeft.”

A. vrouw, 37 jaar
“Het heeft de manier waarop ik in het leven sta veranderd: de manier waarop ik contacten aanga, het werk wat ik doe, de relatie met mijn partner, mijn kinderen, mijn ouders. Het is een manier van leven geworden, vanuit mijn hart. Er zijn diepe lagen bijgekomen die ik voorheen wel ergens vermoedde, maar nu levensecht kan voelen. “

J. man, 38 jaar
“ Als de ‘oorlog’ in jezelf is uitgedoofd hoef je niet meer te wijzen. Ik ben als mens enorm gegroeid door zelfinzicht. Ik ervaar rust en vrijheid in mezelf. Ik weet hoe het in mezelf zit, waardoor ik liefdevoller, geduldiger en meer begripvol ben voor mijn omgeving.”

S. vrouw, 63 jaar
“Fantastische opbouw-meditatie, lijfwerk-innerlijkwerk. Met veel veiligheid, aandacht, diepgang, humor, warmte, gewoonheid en aardsheid. “

K. man, 58 jaar
“De kracht van het instituut zit ook in de uitstraling (rust, sfeer enz.), de chemie tussen de therapeuten en hun vakmanschap, de groepsdynamiek . “

V., 34 jaar
“Een trots gevoel, iets bijdragen aan de wereld: diepgaand begrip van jezelf heeft grote invloed op je werk, op je dierbaren en hoe je in het leven staat.”

Basisjaar 2

R. man, 43 jaar
“Door eigen pijnpunten en valkuilen goed te kennen en jezelf hierin te kunnen reguleren kan je werkelijk met je aandacht bij de ander zijn en is het mogelijk de ander aan te moedigen veranderingen in de diepte te bewerkstelligen”.

A. vrouw, 52 jaar
“Aanvankelijk ging ik alleen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en groei maar ik kan steeds meer toepassen in mijn werkend leven.”

J. vrouw, 31 jaar
“De theorie pas je voortdurend toe op jezelf, niet door over jezelf na te denken, maar door het toe te passen in alle situaties in je leven en zo te groeien.”

V., 34 jaar
“Een trots gevoel, iets bijdragen aan de wereld: diepgaand begrip van jezelf heeft grote invloed op je werk, op je dierbaren en hoe je in het leven staat.”

Opleiding

J. man, 49 jaar
“Wat een enorme verdieping in mijn manier van werken.”

D. vrouw, 58 jaar
“Zeer ervaringsgerichte manier van werken om het vak van therapeut te leren”.

J. vrouw, 42 jaar
“Als therapeut leer je vakmanschap, ambacht en de vertaalslagen naar het dagelijks leven. Ik heb geleerd om zorgvuldig aan te sluiten bij de bewustzijnslaag van de cliënt en daar op een creatieve manier mee om te gaan.”

R. man, 47 jaar
“De meditatie en aandachtsdagen helpen enorm tijdens sessies met cliënten er werkelijk te kunnen zijn voor de cliënt.”

I. vrouw, 53 jaar
“Zien en voelen hoe het is met een cliënt en (daarbij) ook helemaal bij mezelf kunnen zijn. Zo kan ik voelen en dat ik liefdevol en oordeel loos aanwezig kan zijn. Zo aanwezig dat mijn cliënt de veiligheid kan ervaren om te kunnen en mogen komen met alles wat er is.”

M. vrouw, 48 jaar
“Alle therapieën en ervaringen komen samen in het theoriejaar. De oefeningen in de mentorgroep maken de opleiding meer geïntegreerd in het dagelijkse leven”.

C. vrouw 44 jaar
“Grote kennis en kunde van de opleiders met een goede gedegen onderbouwde theorie. En dat op een prachtige locatie! “

F. man, 52 jaar
“Het is geen opleiding maar een nieuwe manier van leven. En ondertussen leer je ook nog een echt vak. Een ambacht leren, theorie leren op een volledig ervaringsgerichte manier.”

Therapiegroep verwerken Seksueel Misbruik

L. vrouw, 51 jaar
“Heel spannend om met mijn grootste angsten aan de slag te gaan. Door een heel veilige sfeer en zeer vakkundige begeleiding heb ik de stappen kunnen zetten die nodig waren om vrij van het misbruik te kunnen leven. Wat een bevrijding!”

S. vrouw, 34 jaar
“Nu mijn kinderen bijna de leeftijd hebben die ik had toen het misbruik begon dringt pas echt door hoe klein en hoe kwetsbaar ik toen was. Pas nu kan ik voelen wat dat kleine kind heeft meegemaakt. Hoe bang ik was. De groep en de therapeuten hebben me de steun gegeven om te voelen en te verwerken.”

A. man, 48 jaar
“Alles was goed : een succesvolle carrière , een fijne relatie , mooi huis, vrienden en toch dagelijks enorme paniek en angst. Toen ik er in alle rust en veiligheid van de SIM groep naar ging kijken kon ik vertellen over misbruik , mishandeling en verwaarlozing. Kon ik gaan voelen wat dat met me gedaan had en kon ik stap voor stap mijn fundament gaan maken. Wauw, eindelijk mijn eigen stevigheid vorm gegeven.”

A. vrouw, 49 jaar
“Eindelijk slachtoffer af ! De dader en al zijn viezigheid mijn leven uitgegooid. Mezelf teruggevonden. Wat een bevrijding !!!”