Wie zijn wij | Boswijk Instituut
Wie zijn wij | Boswijk Instituut
Previous Next Play Pause

Wie zijn wij?

Rijk JurgRijk Jurg

Heeft langdurige werkervaring in het bedrijfsleven, sector gezondheidszorg, logistiek en ICT. In zijn rol als ondernemer en als zorgverlener (apotheker) heeft hij heel veel contact gehad met mensen en hun gedrag. Op een zeker moment in zijn leven ervaarde Rijk dat hij behoefte had om zijn leven meer verdieping en betekenis te geven. Zo kwam hij in aanraking met het Boswijk Instituut. In 2019 studeerde hij af en sindsdien is hij werkzaam in de groepen als groepstherapeut en opleider. Daarnaast is hij sinds 2021 volledig eigenaar van het Instituut en vormt hij samen met Jeroen Jas en Roos Jurg-Wielakker de dagelijkse leiding.

Rijk is een enthousiaste therapeut die veel veiligheid biedt en in staat is heel goed aan te sluiten bij wat er nodig is voor de cliënt. De ontwikkeling van mannen heeft zijn speciale interesse. Verder is de stilte zijn grote vriend. Aandachtstraining en meditatie vormen een structureel onderdeel van zijn dagelijk leven.

Rijk heeft een grote liefde voor het Boswijkwerk, is getrouwd en vader van een zoon en een dochter.

Jeroen JasJeroen Jas

Heeft langdurige werkervaring in het bedrijfsleven opgedaan als onafhankelijk grafisch ontwerper in zowel het binnen- als buitenland. In zijn rol als ondernemer heeft hij alle ins en outs van het communicatievak leren (her)kennen. In 2018 kwam hij in aanraking met het Boswijk Instituut en was in 1 klap overtuigd van de Boswijkmethode. Sinds begin 2022 is hij werkzaam bij het instituut en sinds 2023 vormt hij samen met Rijk Jurg en Roos Jurg-Wielakker de dagelijkse leiding. In september 2023 studeerde hij af en is (binnenkort) werkzaam in de kennismakingsgroepen, het 1e-2e jaar en werkzaam als leertherapeut. Jeroen is een zeer betrokken en warme therapeut met een grote liefde voor het Boswijkwerk en de Tibetaanse zaak. Samenwonend en vader van twee zonen en een dochter.

Roos Jurg-WielakkerRoos Jurg-Wielakker

Roos heeft jarenlang met plezier gewerkt als ergotherapeut binnen verschillende instanties. Via haar man Rijk kwam zij in aanraking met het Boswijk Instituut en werd ze nieuwsgierig. Na de eerste kennismaking daar, was ze enorm enthousiast en is ze de opleiding gaan doen. Hetgeen zij zelf heeft ervaren bij het Instituut, wil ze nu graag doorgeven aan anderen. Roos is enthousiast in haar werk, is stevig en met liefde aanwezig. Naast het werken als therapeut in verschillende groepen, werkt Roos als opleider in het 3e jaar. Samen met Jeroen en Rijk vormt zij de dagelijkse leiding. Roos is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Barbara van Arkel-KuenenBarbara van Arkel-Kuenen

Heeft langdurige ervaring in de gezondheidszorg en daar veel geleerd over mensen, hun gezondheid en de relatie met hun leefwereld. Hierdoor geïnspireerd is zij de opleiding Transpersoonlijke Therapie gaan volgen en heeft inmiddels 21 jaar ervaring als therapeut, zowel in het individuele- en relatiewerk als in de groepstherapie. Specialisatie; werken met mensen die als kind seksueel geïntimideerd en/of misbruikt zijn. Daarnaast docent en supervisor in de opleiding Transpersoonlijke Therapie en geeft ze na- en bijscholing aan afgestudeerde therapeuten. Geeft workshops rondom een thema op aanvraag in het Instituut of elders. Werkt betrokken, intuïtief en overtuigd van de Boswijkmethode. Daarnaast ook betrokken bij de organisatie, ontwikkeling en kwalitatieve groei van het Instituut. Getrouwd en moeder van twee zonen.

 


Medewerkers:

Christianne Nagel Christianne Nagel

Heeft in verschillende settingen gewerkt aan de ontwikkeling van mensen en organisatie . Het zit in haar aard om stil te staan bij de overtuigingen en patronen van waaruit gedacht, gevoeld en gehandeld wordt. In 2011 de opleiding Transpersoonlijke Therapie afgesloten. Met humor en hart aanwezig zowel in het individuele- en relatiewerk als in de groepstherapie. Ruime ervaring ook in het werken voor bedrijven. Samenwonend en moeder van twee dochters.

Francis BouwmanFrancis Bouwman

Meewerkend in de opleiding en in therapiegroepen, mentor en geeft individuele en relatietherapie in Utrecht

Selinde de VogelSelinde de Vogel

Meewerkend in de therapiegroepen 1ste jaar, en is leertherapeut bij de opleiding. Geeft samen met Rob Eckhardt workshop “zit, schrijf en verwonder” en verzorgt met hem de aandachtsdagen in het supervisiejaar. Daarnaast geeft ze individuele en relatietherapie in Doorn en Haarlem.

Arjan BouwArjan Bouw

Meewerkend in de therapiegroepen. Geeft daarnaast individuele en relatietherapie in Deventer e.o.

Aafke BeltmanAafke Beltman

Heeft samen met Liesbeth en Barbara het Boswijk Instituut opgericht en tot januari 2016 geleid. Nu meewerkend in therapiegroepen en in de opleiding. Daarnaast geeft ze nascholing, individuele therapie en supervisie in Doorn en Driebergen

Eveline MientjesEveliene Mientjes

Meewerkend in de opleiding en in therapiegroepen, supervisor en geeft individuele en relatietherapie in Nuenen

Rob EckhardtRob Eckhart

Verzorgt samen met Selinde de Vogel de aandachtsdagen in de opleiding en de workshop “zit, schrijf en verwonder”.

Liesbeth ZilverbergLiesbeth Zilverberg

Heeft samen met Aafke en Barbara het Boswijk Instituut opgericht en tot juli 2017 geleid. Nu nog meewerkend in de opleiding tijdens het enlightment Intensive weekend (2e jaar)

Kees KuenenKees Kuenen

Meewerkend in de themagroep seksuele intimidatie en misbruik 

Jan BoswijkJan Boswijk

Meewerkend in de opleiding

Riekje Boswijk HummelReikje Boswijk Hummel

Meewerkend in de opleiding

Gerda VinkGerda Vink

Is mentor en geeft individuele en relatietherapie in Tricht (Gem. Geldermalsen)

Bert AdolfsenBert Adolfsen

Is mentor en geeft individuele en relatietherapie in Zwolle

Nienke AkkermanNienke Akkerman

Is mentor en geeft individuele en relatietherapie in Zwolle

Christel BrughmansChristel Brughmans

Is mentor en geeft individuele en relatietherapie in Brecht, België

Sander ter LindenSander Ter Linden

Is mentor en meewerkend in de groepen Twintigers en Mannengroep en geeft individuele therapie in Amsterdam

Arno VermeulenArno Vermeulen

Is mentor in de opleiding, geeft les in meldcode kindermishandeling en geeft individuele en relatietherapie in Bunnik

Ellen WierdaEllen Wierda

Leertherapeut

Annet WellenbergAnnet Wellenberg

Leertherapeut en mentor in opleiding en geeft individuele therapie in Zwolle

Greet MertensGreet Mertens

Mentor in opleiding en geeft individuele en relatietherapie in West-Betuwe

vrouw
Wat een prachtig instituut! Het heeft mijn leven voorgoed een andere wending gegegeven. En nu mag ik dat weer doorgeven. Top!