3e jaar transpersoonlijke therapie Boswijk Instituut
3e jaar transpersoonlijke therapie Boswijk Instituut
3e jaar transpersoonlijke therapie Boswijk Instituut
Previous Next Play Pause

3e jaar transpersoonlijke therapie

Het supervisiejaar.

Het supervisiejaar in de opleiding transpersoonlijke therapie is bedoeld voor wie met succes de de eerste twee jaren heeft afgesloten en gemotiveerd is om de beroepsopleiding transpersoonlijke therapie te gaan doen.

In negen bijeenkomsten wordt het geleerde onder supervisie in praktijk gebracht. Daarnaast wordt 6 dagen aandacht besteed aan psychosociale basiskennis. Deze cursus is voor therapeuten verplicht gesteld door de ziektekostenverzekeraars en wordt verzorgd door Con Amore. De volgende serie van 6 dagen psychosociale basiskennis wordt in het 4e jaar gegeven.

Elke bijeenkomst wordt aandacht besteed aan cliëntbesprekingen en worden verschillende thema’s uit het tweede jaar verder uitgediept. Verder is er aandacht voor ethiek en praktijkvoering.

Gedurende dit jaar zijn er meditatieve aandachtsdagen, o.l.v. Rob Eckhardt en Selinde de Vogel. Er wordt lesgegeven in boeddhistische psychologie en er is veel tijd ingeruimd om te oefenen in mindfull en zonder oordeel aanwezig zijn: een goede therapeut kan niet zonder!

De mentorgroepen komen eens in het kwartaal minimaal een dagdeel bij elkaar, met hetzelfde doel als in het 2e jaar: vlieguren maken onder leiding van een mentor. Naast de bijeenkomsten in de groep krijg je individueel supervisie bij het zelfstandig werken met cliënten. In dit 3e jaar van de opleiding transpersoonlijke therapie krijg je door de lessen en het oefenen met proefcliënten het vak steeds meer onder de knie.

Dit supervisiejaar is op dit moment in ontwikkeling, het is dus mogelijk dat er nog wijzigingen volgen.

Tijd

Start eerste dag 10.00 uur, einde tweede dag 17.00 uur

Tarieven

Particulier tarief (P) is bedoeld voor wie op particuliere basis deelneemt.
Zakelijk tarief (Z) is een zakelijk tarief en is bedoeld voor wie op kosten van een bedrijf deelneemt.

Tevens is er een tarief (A) voor wie aantoonbaar een gezinsinkomen heeft welke kleiner is dan € 27.500 bruto. U dient dit aan te tonen door bij het inschrijfformulier een bewijsdocument te uploaden.

Studie belasting

Contacturen; 290
Thuis; Literatuur lezen, studie uren PSBK en theorie-examen, sessies met oefencliënten doen en daar verslagen van maken; gemiddeld 8 uur per week

Data

GROEP S28

2022

S28-8   20-21 mei, start om 10.00 uur
S28-9   17-18 juni, start om 10.00 uur
S28-10  2-3 september, start om 10.00 uur

Kosten

P-tarief € 3.999,-
Z-tarief € 4.599,-
Dit bedrag is exclusief mentorgroepen, exclusief de cursus PSBK. Opleiding is BTW-vrij.

Bijkomende kosten:

In het 3e jaar: 7 sessies leertherapie bij therapeut anders opgeleid dan Boswijk Instituut € 700,-. Mentorgroepen € 500,-. Eerste helft van de cursus Psychosociale Basiskennis € 750,-.
De bijkomende kosten gedurende de opleiding zijn bij benadering.

J. vrouw, 42 jaar
Als therapeut leer je vakmanschap, ambacht en de vertaalslagen naar het dagelijks leven. Ik heb geleerd om zorgvuldig aan te sluiten bij de bewustzijnslaag van de cliënt en daar op een creatieve manier mee om te gaan.