zit-schrijf-verwonder
Previous Next Play Pause

Zit, Schrijf en verwonder

Deze dagen nodigen uit te vertragen, met aandacht aanwezig te zijn en ruimte te maken voor dat wat wezenlijk is. Perioden van meditatie, aandachtsoefeningen en reflectief schrijven worden afgewisseld.

Alle zijn erop gericht naar binnen te keren en dat wat je aantreft zonder oordeel te aanschouwen. De stilte is een vruchtbare bron voor het schrijven.
Het zelfonderzoek bij het schrijven kan een krachtige ondersteuning van de meditatiebeoefening zijn. Daarnaast laten we ons inspireren door de natuur, muziek, tekst- en beeldmateriaal. Ervaring met meditatie of reflectief schrijven is niet nodig. 

Voor wie

Voor een ieder die de behoefte heeft om in alle rust stil te staan bij wat hem of haar werkelijk beweegt. Met name hulpverleners (in spé), coaches, begeleiders zijn van harte uitgenodigd. Je beoefent het aandachtig aanwezig zijn, zowel bij jezelf als bij de ander. Ruimte geven aan de dingen zoals ze zijn, gevoelens daarover te ervaren, uiten en ook leren te (ver)dragen leidt tot een transformatie van binnenuit.

Om dit proces bij de cliënt te stimuleren moet je als therapeut stevig in je schoenen staan. Niet zozeer omdat je veel moet weten maar een brede basis van aanwezig zijn is essentieel. Zodat een ander zich welkom voelt met alles wat er is. In dat licht is aandachtsontwikkeling een voorwaarde voor de hulpverlener.

Door werkelijk met je aandacht bij de ander zijn en is het mogelijk de ander aan te moedigen veranderingen in de diepte te bewerkstelligen.

Begeleiding

De begeleiding is in handen van Rob Eckhardt en Selinde de Vogel.

Deze dagen zijn gericht op de zelfzorg van de hulpverlener middels aandachtsontwikkeling en daaraan gepaard het aandachtig aanwezig zijn bij de ander. Als je wilt geven deze dagen een verdieping van de zitpraktijk en schrijftechnieken die men later thuis kan toepassen.

Tijd

Aanvang is vrijdagochtend om 10.00 uur. Eindigt op zondagmiddag rond 17.00 uur.

Plaats

Boswijk Instituut

Wil je op de hoogte gehouden worden van wijzigingen of wanneer er beschikbare data zijn?

Schrijf je dan hier in.

Maak eerst een keuze waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden. Meerdere keuzes mogelijk. Laat vervolgens je naam en email-adres achter en we stellen je op de hoogte van wijzigingen of als er data bekend zijn.
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.

vrouw
Wat een prachtig instituut! Het heeft mijn leven voorgoed een andere wending gegegeven. En nu mag ik dat weer doorgeven. Top!