Verwerken seksueel misbruik, seksuele intimidatie Boswijk Instituut
Previous Next Play Pause

Leergang werken met seksueel misbruik en seksuele intimidatie

De laatste jaren hebben we ons verdiept en geschoold in het werken met problemen op het gebied van seksuele intimidatie en misbruik. Het is een uiterst gevoelig onderwerp dat veel vraagt van de therapeut. Veiligheid, warmte en geduld zijn belangrijke eigenschappen en je moet echt goed weten wat je doet en waarom. Je werkt tenslotte met een trauma dat verstrekkende gevolgen heeft in een leven. Peter John Schouten is een psychotherapeut die zich de laatste 30 jaar heeft gespecialiseerd op het gebied van seksueel misbruik. Hij heeft een aantal modellen ontwikkeld die wij gecombineerd hebben met onze eigen visie. Daar is een krachtige werkvorm uit voortgekomen die we in deze leergang van 6 dagen op een ervaringsgerichte manier overdragen.

Deze leergang is geschikt voor ervaren therapeuten die graag tools in handen willen krijgen om met dit belangrijke thema te kunnen werken. Op dit moment zijn er nog niet veel therapeuten in het land die dit kunnen. Er zijn maar weinig centra en instituten die scholing op het gebied van verwerking van seksueel misbruik aanbieden. Het Boswijk Instituut vindt het van essentieel belang onze kennis en ervaring op dit gebied over te dragen en zijn er gelukkig mee dat we dit kunnen doen. Deze werkvorm passen we uiteraard ook zelf toe in de therapiegroep Verwerken van seksueel misbruik en intimidatie

Uiteraard is deze leergang geaccrediteerd door de SKB. Je ontvangt een certificaat met daarop vermeld het aantal  studiepunten.

 

Ik wil graag op de hoogte worden gesteld.

Op dit moment zijn er nog geen data bekend. Als je informatie wilt ontvangen en op de hoogte wilt worden gesteld wanneer er wijzigingen en/of nieuwe data bekend zijn, laat dan hieronder jouw gegevens achter.

Vertel ons hoe je heet.
Geef ons een (werkend) e-mailadres van jou, zodat we jou in de toekomst kunnen benaderen.
Laat ons weten waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden.
Ongeldige invoer

A. man, 48 jaar
Alles was goed : een succesvolle carrière , een fijne relatie , mooi huis, vrienden en toch dagelijks enorme paniek en angst. Toen ik er in alle rust en veiligheid van de SIM groep naar ging kijken kon ik vertellen over misbruik , mishandeling en verwaarlozing. Kon ik gaan voelen wat dat met me gedaan had en kon ik stap voor stap mijn fundament gaan maken. Wauw, eindelijk mijn eigen stevigheid vorm gegeven.