Verwerken seksueel misbruik, seksuele intimidatie Boswijk Instituut
Previous Next Play Pause

Leergang werken met seksueel misbruik en seksuele intimidatie

De laatste jaren hebben we ons verdiept en geschoold in het werken met problemen op het gebied van seksuele intimidatie en misbruik. Het is een uiterst gevoelig onderwerp dat veel vraagt van de therapeut. Veiligheid, warmte en geduld zijn belangrijke eigenschappen en je moet echt goed weten wat je doet en waarom. Je werkt tenslotte met een trauma dat verstrekkende gevolgen heeft in een leven. Peter John Schouten is een psychotherapeut die zich de laatste 30 jaar heeft gespecialiseerd op het gebied van seksueel misbruik. Hij heeft een aantal modellen ontwikkeld die wij gecombineerd hebben met onze eigen visie. Daar is een krachtige werkvorm uit voortgekomen die we in deze leergang van 6 dagen op een ervaringsgerichte manier overdragen.

Deze leergang is geschikt voor ervaren therapeuten die graag tools in handen willen krijgen om met dit belangrijke thema te kunnen werken. Op dit moment zijn er nog niet veel therapeuten in het land die dit kunnen. Er zijn maar weinig centra en instituten die scholing op het gebied van verwerking van seksueel misbruik aanbieden. Het Boswijk Instituut vindt het van essentieel belang onze kennis en ervaring op dit gebied over te dragen en zijn er gelukkig mee dat we dit kunnen doen. Deze werkvorm passen we uiteraard ook zelf toe in de therapiegroep Verwerken van seksueel misbruik en intimidatie

Uiteraard is deze leergang geaccrediteerd door de SKB. Je ontvangt een certificaat met daarop vermeld het aantal  studiepunten.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van wijzigingen of wanneer er beschikbare data zijn?

Schrijf je dan hier in.

Maak eerst een keuze waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden. Meerdere keuzes mogelijk. Laat vervolgens je naam en email-adres achter en we stellen je op de hoogte van wijzigingen of als er data bekend zijn.
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.

A. man, 48 jaar
Alles was goed : een succesvolle carrière , een fijne relatie , mooi huis, vrienden en toch dagelijks enorme paniek en angst. Toen ik er in alle rust en veiligheid van de SIM groep naar ging kijken kon ik vertellen over misbruik , mishandeling en verwaarlozing. Kon ik gaan voelen wat dat met me gedaan had en kon ik stap voor stap mijn fundament gaan maken. Wauw, eindelijk mijn eigen stevigheid vorm gegeven.

Boswijk Instituut gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. lees meer. Ik begrijp het

VOORLICHTINGSAVOND 
bij het Boswijk Instituut

 

Woensdag 9 oktober van 19.00 tot max. 22.00uur. 
(geen vrije inloop, er wordt een volledig programma doorlopen.)

Een (gratis) voorlichtingsavond over de opleiding Transpersoonlijke Therapie. Wil je in de toekomst op een unieke manier met mensen werken, je omscholen of je verdiepen in mensenwerk? Veel informatie, mondeling en op schrift, en natuurlijk is een gesprek met een van de opleiders mogelijk. 

Daarnaast geven we uitgebreid uitleg over de opbouw van de opleiding. 

Graag aanmelden via dit aanmeldingsformulier.
De koffie en thee staan voor je klaar. Je bent van harte welkom!