STAP subsidie | Boswijk Instituut

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden gebruik maken van STAP-budget. Je kan via het UWV budget aanvragen voor het volgen van een scholingsactiviteit. Het STAP-budget vervangt in 2022 de huidige aftrek voor studiekosten in privé bij de aangifte van inkomstenbelasting. Ben je echter ZZP’er of DGA van een BV dan kan je werk gerelateerde studiekosten nog steeds zakelijk aftrekken. Voor deze groep mensen verandert er dus niks.

UWV en DUO voeren samen de regeling uit. UWV verzorgt voor jou als deelnemer bij het Boswijk Instituut het aanvraagproces en voor ons als opleider de financiële afhandeling. DUO beheert het scholingsregister waarin de opleiders met de opleidingen geregistreerd worden die in aanmerking komen voor STAP-budget. 

Het Boswijk Instituut bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Middels dit keurmerk kan Het Boswijk Instituut de opleiding registeren in het scholingsregister STAP-regeling. Na de zomervakantie gaan we als onze opleidingen registeren op deze website voor 2022 en 2023. Per jaar kan je dan aanspraak maken op het maximale STAP-budget van €1.000,-.

De komende aanvraagperiodes zijn als volgt:

  • 4e aanvraagperiode: 1 september
  • 5e aanvraagperiode: 1 november

We gaan er vanuit dat je voor alle opleidingsjaren (mits deze in een ander jaar valt uiteraard) een STAP-budget kan aanvragen. Enige uitzondering zijn de Kennismakingsgroepen. Deze vallen niet onder het STAP-budget. Het subsidiebedrag wordt vanuit het UWV aan ons overgemaakt en zal dan in mindering worden gebracht op jouw factuur.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben over deze subsidie in relatie tot je (eventuele) opleiding dan kan altijd even een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe werkt het, in 3 stappen naar STAP

Stap 1.

Schrijf je in voor de opleiding

Schrijf je in voor jouw opleidingsjaar. 

Let op: check of je voldoet aan de voorwaarden van STAP.

Inschrijven opleiding

Stap 2.

Ontvang het STAP aanmeldingsbewijs

Het Boswijk Instituut stuurt jou het STAP-aanmeldbewijs. 

Dit bewijs heb je nodig voor stap 3.

Stap 3.

Vraag je STAP-budget aan

Vraag met het aanmeldingsbewijs zelf STAP-budget aan via het STAP-portaal van UWV.

Binnen 4 weken krijg je van het UWV antwoord of het budget is toegekend. Het UWV betaalt rechtstreeks aan de opleider. 

Ga direct naar UWV

Wat zijn de STAP voorwaarden

Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.

Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen.

Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk.

Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd.

Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.

Meer informatie

Wat is het STAP-budget

Voor meer informatie over het STAP-budget, klik je op onderstaande button. Je gaat dan naar de informatiepagina van het UWV.

Hier vind je ook de aanvraagperiodes. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget.

Meer informatie

Bekijk onderstaande video